top of page
logga_2-01.png
Image by Alex Holyoake

Karragenan

Karragenan är en havstång som är både djuprengörande och återfuktande.
Karragenan detoxar bort föroreningar, avlagringar och drar ut tungmetaller som ofta fastnar på håret från luften, vattnet och kemiska produkter som i sin tur kan ge missfärgningar.

OBS! Karragenan rekommenderas inte om du har färgat hår då den drar ur färg.


 

Image by Christin Hume

Indisk huvudmassage

Indisk huvudmassage ger en snabb och effektiv avslappning som resulterar i en känsla av lung och ro samtidigt som tankeverksamheten stimuleras.

Blodcirkulationen och ämnesomsättningen förbättras lokalt, borttransporten av slaggprodukter underlättas, muskelspänningar och smärta lindras, blodcirkulationen i hårbottnen förbättras.

Massagen görs sittande med kläderna på.
För bästa effekt används olja i hår och hårbotten.

Henna Supplies

Ekologisk växtfärg

Våra färger består av örter, växtpulver och olika avkok för att få fram just ditt önskemål. Färgen är individanpassad så ingen färg ser likadan ut på någon annan än just dig.
Färgen lägger sig som ett skyddande och stärkande lager runt ditt hårstrå vilket resulterar i en naturlig, glansig och hållbar färg!

Vi erbjuder två olika färgbehandlingar!

En lättare färg där du kan välja att vänta på salongen medan din färg verkar och njuta av en god kopp ekologiskt kaffe eller te innan din färg sköljs ur på salongen.

Eller en mer täckande färg som har längre verkningstid och du sköljer ur färgen i lugn och ro hemma.

Vid grått hår behövs ibland en förpigmentering läggas på, en hennafärg för att få ett bättre, jämnare och så täckande resultat som möjligt.

Verkningstiden baseras på ditt önskemål av färg och kan vara från 30min till 5h.
Efter din färgbehandling ska du ej tvätta håret på 48h då färgen oxiderar med hjälp av syret i luften.

 

Skall du färga ekologiskt första gången eller bara vill fråga något om ekologisk färgning eller uppljusning?
Kom in, ring eller skicka ett mail så svarar vi på alla dina frågor och förbereder din behandling så bra vi bara kan!

 

IMG_2559 (2).jpg

Energiklippning

Energiklippning är en holistisk hårklippningsteknik som strävar till att främja energiflödet både i kroppen och i håret.

Energiklippningen inleds med en 20 minuters indisk huvudmassage, där efter tvättas håret med ekologiskt schampo och balsam för att sedan fortsätta med den avslappnande klippningen.

blurred-background-close-up-ecology-7713

Uppljusning

Ekologisk uppljusning är en mild blekningsbehandling bestående av vit lera, soda och väteperoxid, som ger ett mjukt uppljusat resultat utan att torka ut eller skada hårets fjällskikt för mycket.


 

Image by Josh Sorenson

Barber

Är du ute efter en klassisk herrfrisyr, en snygg skäggformning eller en helt vanlig slätrakning med kniv så fixar Ekoforias barberare det!

 

bottom of page